Basisschool de Bengels: 2017

10 DECEMBER 2017 KERSTMARKT GEESTEREN

Bezoek onze stand op 10 december 2017. wij staan met een groot assortiment kerst- en vogelartikelen op de kerstmarkt.

  (zie onderstaande fotoserie) 

 

 

10 SEPTEMBER  2017

Molenweekend  Geesteren   2017

Ook Vogelwerkgroep Geesteren was zondag 10 september weer present op de Molenmarkt.

Het ontbrak de leden niet aan creativiteit: Er waren vele soorten nestkastjes, voederhuisjes, houten vogels zoals: uilen, spechten, grutto’s  te koop.

Veel belangstelling was er voor het nestkastjes timmeren. Kinderen konden deze nestkastjes zelf in elkaar zetten, onder begeleiding van leden van de vogelwerkgroep. Hierna mochten ze het nestkastje meenemen naar huis.

         

 

5 JANUARI 2017

Vogelwerkgroep Geesteren geeft diapresentatie voor kinderen van BSO (buitenschoolse opvang) DE BENGELS.

Natuurfotograaf Wim Wijering vertelt de kinderen, met behulp van foto's,  boeiend over de natuur, speciaal over vlinders en bijen, die nodig zijn voor de bestuiving van bloemen en planten. In Weerselo is een project opgestart  “Red de vlinder en de bij” waar kinderen mogen meehelpen met zaaien en poten van bloemen en planten.

Na de pauze kregen de kinderen beelden te zien van vogels, vooral tuinvogels en uilen. Veel tuinvogels broeden in nestkastjes. Wim legt uit welke vogels het zijn en welke kast ze gebruiken. Aan het eind van de middag werden de beelden nogmaals getoond en konden de kinderen antwoorden welke vogel het was en welke nestkast er bij hoorde. Ze hadden er al veel van onthouden zodat het een leerzame en boeiende middag was.

Na afloop kregen de kinderen een nestkastje mee naar huis, of konden kiezen voor een “bouwpakket” om het kastje zelf te timmeren.