HET GEHELE JAAR DOOR TE KOOP:

Alle soorten nestkastjes voor

  • tuinvogels
  • Voederhuisjes
  • Insectenkastje
  • Insectenhotel
  • kasten voor de kerkuil-, steenuil- en torenvalk

 

INLICHTINGEN:

THEO LOHUIS: 06-51667179

HENK KOORMAN: 06-25566195 


1e insectenhotel klaar

Vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Geesteren hebben op verzoek een insectenhotel gemaakt. Harrie Nobbenhuis timmerde het bouwwerk in elkaar en Henk Koorman (op de foto) vulde de kamers van het hotel met dennenappels, bakstenen en bamboestokjes.

 

Uren

De kosten van het hotel bedragen ruim 100 euro wat gezien het grote aantal uren timmerwerk een zeer voordelige prijs is. De opbrengst gaat naar de stichting Vogelwerkgroep Geesteren. 

 

Rechts: Henk Koorman vulde het insectenhotel met dennenappels, bakstenen en bamboestokjes. (Foto Marcel Tettero)


Nieuwe nestkasten zijn klaar

 

De nieuwe nestkastjes zijn weer te bestellen bij Theo Lohuis.

Belangstellenden zijn welkom aan de Langeveenseweg 127 in Geesteren.

Mobile telefoon: 06-51667179.

 

Rechts op de foto onze man met de gouden handen: Henk Koorman.


Een tandje erbij om

jeukrups te bestrijden


De Vogelwerkgroep Geesteren zet er nog een tandje bij in de bestrijding van de jeukrups. De vogelliefhebbers doen de kasten voor vleermuizen in de aanbieding. Vooral voor de bestrijding van de jeukrups, de eikenprocessierups, is het goed om nestkastjes op te hangen.


Rups

Want vleermuizen kunnen een flinke bijdrage leveren in de bestrijding van de eikenprocessierups. Ze eten graag nachtvlinders tot welke de eikenprocessierups behoort. In een nacht kan één vleermuis wel 100 nachtvlinders eten, wat uiteindelijk 25.000 processierups eitjes kan schelen. Vooral in de periode van juli tot in september eten ze de vlinders die eitjes voor het volgend jaar leggen. De vleermuis is daarom zeer effectief in de preventieve aanpak voor het jaar erna.


Overleven

Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen. Ze kunnen zelf geen nest maken, ze zijn afhankelijk van bestaande kieren en gaten om in weg te kruipen. Door het plaatsen van een vleermuizenkast kunnen we deze nachtdieren helpen overleven.

Koolmees


De koolmees is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgebruikte natuurlijke bestrijder van deze rups. De koolmees eet de eikenprocessierupsen steeds meer in verschillende stadia van de levenscyclus.


Spreeuwen


Niet alleen de koolmees maar ook andere vogels staan erom bekend dat ze niet vies zijn van een eikenprocessierups als lunch. Van spreeuwen, boomklevers, pimpelmezen, winterkoninkjes, roodborsten en vinken is bekend dat zij de eikenprocessierups eten in elk stadium, met of zonder brandharen.


Voor de verkoop van deze kasten

kunt u terecht bij:

Theo Lohuis,

Langeveenseweg 127

Geesteren.

 

Telefoon: 06-51667179


Webmaster Marcel Tettero bereik je via info@marceltettero.nl